De juiste medewerker vinden is één, behouden is twee!

HB personeel zoekt

Het vinden van goed personeel anno 2022

Als uitzendbureau is het voor HB personeel belangrijk om mee te veren met de steeds weer veranderende omgevingsfactoren. Denk hierbij aan de corona pandemie, de schaarste op de arbeidsmarkt, de oorlog in oekraïne, de energiecrisis en de wet- en regelgeving die vaak veranderd.

Uitstroom voorkomen

Het vinden van goed en gekwalificeerd personeel is anno 2022 niet makkelijk. In de gesprekken met onze opdrachtgevers merken wij dat ze hier regelmatig behoorlijk mee worstelen. En op het moment dat je dan die goede medewerker hebt gevonden is die na een aantal maanden weer vertrokken omdat hij of zij ergens anders een nét wat beter aanbod kreeg. Voor ons betekent deze trend dat wij hier als uitzendbureau op moeten anticiperen. Het vinden van goede medewerkers is zoals gezegd al lastig genoeg, laten we dan ons uiterste best doen om ze vast te houden en tevreden te houden.

Wees duidelijk en neem de sollicitant mee in het proces

Het begint eigenlijk al met het eerst contactmoment. Een kandidaat solliciteert op een openstaande vacature en zijn of haar cv verschijnt bij ons in de mailbox. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact op met de sollicitant (in ieder geval binnen 24 uur) Je zou er toch niet aan moeten denken dat die top kandidaat alweer wat anders heeft gevonden omdat jij het druk had met andere werkzaamheden. In het telefoongesprek proberen we erachter te komen of de sollicitant goed aansluit bij de vacature en het bedrijf. Vervolgens nodigen we hem of haar uit voor een intakegesprek bij ons op kantoor. In een persoonlijk gesprek vertellen we meer over de vacature en over de verdere procedure. En natuurlijk ook niet onbelangrijk wat de kandidaat van ons mag verwachten als we een match hebben.

Houd een vinger aan de pols

Gedurende de plaatsing bij onze opdrachtgevers verliezen wij de kandidaat niet uit het oog. Zo houden we regelmatig telefonisch contact over de voortgang en ook bezoeken we de medewerker minimaal 1x per jaar op de werkplek. Daarnaast vinden we het ook belangrijk dat er ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling. Zo organiseren we regelmatig scholingstrajecten om de medewerker de mogelijkheid te bieden om zichzelf te ontwikkelen. Ook maken we hierbij regelmatig gebruik van de scholingsvouchers die DOORZAAM biedt.

Neem de tijd voor evaluatie

Misschien verwacht je het niet maar ook voortgangsgesprekken vinden regelmatig plaats met onze uitzendmedewerkers. Ze hebben ons namelijk ingeschakeld om te helpen bij het vinden van de juiste baan. Voor ons is het dan ook belangrijk om dit te evalueren en te weten of de medewerker nog happy is in zijn of haar baan. Op het moment dat de medewerker minder happy is gaan we in overleg wat we eraan kunnen doen om dit te verhelpen. Vaak is die oplossing dichterbij dan werd gedacht en is een luisterend oor al erg belangrijk.

Ben jij benieuwd wat HB personeel voor jou of jouw organisatie kan betekenen? Neem contact op met één van onze kantoren en wij vertellen je meer over onze dienstverlening.

Contact Us

Bel mij terug
© HB Personeel 2024
Ontwikkeld door Convident