Als wij worden gebeld gaan de radars gelijk draaien!

Over het maken van de perfecte match

Van vacature tot plaatsing

Dagelijks zijn wij met mensen in gesprek. De ene keer met iemand die solliciteert op een vacature van HB personeel, de andere keer met iemand die werkloos is en op zoek is naar een passende baan. Ook hebben we regelmatig gesprekken met kandidaten die nog werk hebben maar op zoek zijn naar een nieuwe uitdaging of wellicht omdat zijn of haar contract ten einde loopt. Wij bouwen dus een behoorlijk bestand aan kandidaten op.

Op het moment dat wij worden gebeld door een opdrachtgever gaan bij ons de radars direct draaien. Door goed door te vragen proberen wij zoveel mogelijk informatie over de vacature te weten te komen. Een goede behoeftebepaling is namelijk essentieel om uiteindelijk de juiste kandidaat te vinden. Voorbeelden zijn;

  • Wat houdt de functie in?
  • Welke verantwoordelijkheden/taken krijgt de medewerker?
  • Moet de medewerker zelfstandig werken of werkt hij in een team?
  • Welke diploma`s en certificaten zijn belangrijk?
  • Voor wat voor periode is het werk?
  • Heeft de medewerker bepaalde persoonlijke beschermingsmiddelen nodig?

Op het moment dat wij een goed beeld hebben van de functie beginnen wij met het bekijken van ons medewerkersbestand en kijken we naar de kandidaten die zich bij ons hebben ingeschreven en open staan voor een (nieuwe) baan. Het loont dus zeker de moeite om je in te schrijven ook al solliciteer je niet perse op een openstaande vacature. Komt de passende vacature namelijk binnen dan kunnen we direct met jou in overleg over deze vacature (vers van de pers)

Natuurlijk komt het vaak voor dat we de juiste kandidaat niet direct in het vizier hebben. Op zo`n moment gaan wij de vacature breed uitzetten. Middels onze social media, vacaturesites en op onze website proberen wij de vacature onder de aandacht te brengen van werkzoekenden. Op het moment dat iemand reageert op een vacature nemen wij altijd binnen 24 uur contact op zodat de sollicitant gelijk weet waar hij of zij een toe is. Blijkt uit het eerste telefonische contact dat de kandidaat goed aansluit bij de vacature dan nodigen wij hem of haar uit voor een persoonlijke kennismaking op ons kantoor in Groningen. Wij vinden het namelijk belangrijk dat we goed weten wie wij voorstellen en ook voor de kandidaat is het prettig om te weten wie de gezichten achter HB personeel zijn.

In het persoonlijke gesprek worden zaken als achtergrond, CV en werkverleden, ambitie en salarisindicatie besproken. Ook vertellen we hoe de procedure er verder uit gaat zien en wanneer de kandidaat een terugkoppeling mag verwachten. Vervolgens stellen wij de kandidaat meestal per e-mail voor aan onze klant. Vaak is de volgende stap een sollicitatie / kennismakingsgesprek bij de klant. Zijn beide partijen positief dan spreken we een startdatum af en zorgen wij ervoor dat de contracten voor zowel opdrachtgever als medewerker klaar worden gemaakt. Gedurende de werkzame periode zorgen wij ervoor dat de medewerker periodiek zijn salaris ontvangt.

Voor ons voelt het elke keer weer als een succes als we iemand blij hebben gemaakt met een nieuwe baan en onze klant tevreden hebben gesteld met de juiste kandidaat voor de openstaande vacature!

HB personeel
Bel mij terug
© HB Personeel 2024
Ontwikkeld door Convident