HB personeel in de streekkrant

HB personeel speelt in op 'overspannen' arbeidsmarkt

De arbeidsmarkt is continue aan het veranderen. Voor HB personeel is het dan ook zaak om hier steeds weer op te reageren en de werkwijze hierop aan te passen. In een wereld die steeds digitaler wordt, en in sommige gevallen ook minder persoonlijk, proberen wij met onze werkwijze onderscheidend te zijn.

Afgelopen week werden wij geïnterviewd door Tim van de Streekkrant over de huidige arbeidsmarkt en hoe wij hier op anticiperen. Hieronder het interview;

HB personeel speelt in op ‘overspannen’ arbeidsmarkt

REGIO – Door de vele vacatures en minder beschikbaar personeel, kun je gerust spreken van een ‘overspannen’ arbeidsmarkt. Ook uitzendbureaus lopen daar in hun werkzaamheden tegenaan. Doordat het steeds lastiger is om de juiste mensen voor verschillende vacatures te vinden, wordt er van hen een andere manier van werken verwacht.

“Dat is eigenlijk al twee jaar het geval”, vertellen Tom Havinga en Edwin Bijlsma, eigenaars en oprichters van HB personeel in Groningen en Grijpskerk. “Er zijn in bepaalde branches meer vacatures dan dat er mensen voor zijn. Daardoor moet je als uitzendbureau creatief zijn. Wij kijken dan ook meer naar competenties dan alleen naar opleiding. We gaan met mensen in gesprek en proberen met ze mee te denken en erachter te komen wat ze graag willen en waar ze blij van worden. Hiervoor moeten wij ons dus meer verdiepen in de mens”. “Om ons heen zien we steeds meer online recruiters en wordt het speelveld van werk zoeken steeds minder persoonlijk en meer online uitgevoerd. Hierdoor wordt er minder gekeken naar de mens achter het cv. Wij proberen dat anders te doen door onze persoonlijke manier van aanpak. Dat is naast regionaal en enthousiast één van de 3 kernwaarden van HB personeel”.

Havinga en Bijlsma zijn in december 2019, vlak voor de coronacrisis uitbrak, gestart met hun bedrijf. Een lastige periode, maar corona bood tegelijkertijd ook mogelijkheden. “Mensen verloren hun baan, maar zochten daardoor ook een nieuwe job. Doordat wij in diverse branches actief zijn konden we deze mensen goed helpen bij het maken van een carrière switch. Ook dat kun je scharen onder het gewijzigde speelveld”, aldus de eigenaars.

 

Overspannen arbeidsmarkt
Bel mij terug
© HB Personeel 2024
Ontwikkeld door Convident